Home


Mindset in examen Nederlands 2018

Op de vrijdag in 2018 dat het examen Nederlands VWO werd afgenomen, kreeg ik van het Cito een mail dat een tekst van mij over Mindset in het examen is gebruikt. Het ging om het artikel ‘Gerichte training maakt mensen veel slimmer’ uit de Volkskrant van oktober 2014. Leuk dat ze de tekst boeiend vonden om te gebruiken. In het verlengde van het artikel was een tekst opgenomen van het Ministerie van OCW over excellentie. De vraag aan de leerlingen was om verschillen te ontdekken met het Volkskrant-artikel over mindset. In het model-antwoord was helaas niet opgenomen dat de tekst van het ministerie een fixed mindset neerzet, waarschijnlijk onbedoeld en onbewust. Ik ben benieuwd of er leerlingen zijn geweest die dit wel hebben doorzien!

 
 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *